تشریح نهادهای امنیتی و حراستی و مسئولین بلند پایه امنیتی تشکیلات بهایی ( دار التبلیغ ) -قسمت هفتم

نفر هفتم : خوان فرانچسکو مورا

معمولا در هر کشور و سازمانی پستهای کلیدی در اختیار افرادی قرار می گیرد که در نهاد های امنیتی باشند، و یا از لحاظ مسائل امنیتی به میزان لازم پیش زمینه آنها مورد بررسی قرار گرفته باشد. در این راستا، هر چه پست و رده کاری فرد بالاتر باشد، پیش زمینه وی از لحاظ امنیتی تحت کنکاش و ریز بینی بیشتر و دقیق تری قرار گرفته است. به طور کلی، رابطه و تناسب دقیقی میان درجه اهمیت رده خاص سازمانی، وظایف و مسئولیت های آن و پاک بودن سابقه عملکرد شخص مورد نظر برای آن منسب و همسویی عقیدتی، نگرشی، و فکری آن فرد با محوریت، اهداف و رسالت سازمان مربوطه وجود دارد. هر چه این تناسب بیشتر برقرار باشد، رده امنیتی شخص مذبور بالاتر می باشد.

دقت نظر در مورد تشکیلات بهائی نیز چنین رویه کلی مورد نظر بالا را به طور وضوح نشان می دهد. بالاترین نهاد تشکیلات بهائی، که رهبری تشکیلات و هدایت جامعه بهائی بر عهده اوست، بیت العدل جهانی می باشد. پس از بیت العدل جهانی، دارالتبلیغ بین المللی قرار می گیرد، که وظیفه آن به دو قسمت عمده تقسیم می شود، تبلیغ و حراست. وجه دوم وظیفه این سازمان نشان می دهد که دارالتبلیغ بین المللی بالاترین نهاد امنیتی تشکیلات بهائی است. اما نکته جالب توجه این است که، مطالعه تاریخچه اعضای بیت العدل نشان می دهد که از سال ۱۹۸۷ میلادی با انتخاب فردی به نام پیتر خان از سازمان امنیتی دارالتبلیغ بین المللی، هر دوره ۵ ساله که انتخابات بیت العدل انجام شده است، اعضای بیشتری از این سازمان انتخاب شده اند. ادامه این رویه نهایتا به سال ۲۰۰۸ می رسد که کل ۹ نفر بیت العدل از دارالتبلیغ بین المللی انتخاب می شوند. نتیجه انتخابات سال ۲۰۱۳ نیز طبق انتظار به همین ترتیب می باشد که همگی اعضای انتخابی از دارالتبلیغ بین المللی هستند. به نظر می رسد که تشکیلات بهائی در طی روندی بیست و اندی ساله با جهان مدرن هماهنگی بیشتری در رعایت مسائل امنیتی پیدا کرده است. این مسئله خود جای سوال دارد، چرا که اولا اعضای بیت العدل به گفته جامعه بهائی از طریق انتخابات انتخاب می شوند. و در این انتخابات بیش از ۱۰۰۰ نفر شرکت می کنند، که اگر ۵۰٪ آنها مرد باشند ( اعضای بیت العدل طبق نصوص بهائی همگی باید مرد باشند – نغز آنجاست که بهائیان در تبلیغاتشان خود را حامی تساوی حقوق زن و مرد نشان می دهند) ۵۰۰ نفر واجد شرایط برای انتخاب شدن هستند، اما مشاهده می کنیم که اولا در انتخابات یا همان اعضای قبلی انتخاب می شوند، و یا اگر یکی دو نفر از اعضای قبلی استعفا داده باشند، به همان میزان از دارالتبلیغ بین المللی که ۹ نفر عضو دارد، صندلی های خالی بیت العدل پر می شوند. نکته دوم اینجاست که نصوص بهائی عنوان کرده است که تصمیمات جمعی جمع ۹ نفره بیت العدل ملهم به الهامات الهی است و مصون از خطا. طبق این نکته، اولا چرا اصلا انتخابات صورت میگیرد، مگر نه این است که اگر هر که باشد، فرقی در نتیجه ندارد چرا که تصمیم خدا عوض نمی شود، دوم اینکه اگر مصون از خطاست، چه فرقی می کند که چه کسی و از چه سازمانی انتخاب شود؟ چرا دارالتبلیغ که بالاترین نهاد امنیتی بهائی است، تربیت اعضای انتخابی آینده بیت العدل را باید بر عهده داشته باشد؟؟؟
عکس زیر تاریخچه سازمانی اعضای بیت العدل از تاریخ تاسیس در سال ۱۹۶۳ تا کنون می باشد که در آن روند انتخاب شدن اعضای این سازمان از دارالتبلیغ را نشان می دهد این خود شاهد بر امنیتی بودن تشکیلات بهائی است. اما نکته جالب بعدی اینجاست که اعضای دارالتبلیغ بین المللی هم همین رویه بیت العدل را در پی گرفته و همگی اعضای آن از نهاد امنیتی رتبه بعدی یعنی سازمان مشاورین قاره ای انتخاب می شوند. دقت نظر در سابقه فعالیت های اعضای دارالتبلیغ این موضوع را به طور شفاف نشان می دهد.

لینک عکس

مشاهده این اوصاف نشان می دهد که تشکیلات بهائی رویه امنیتی بسیار سازمان دهی شده و دقیقی دارد و هر کسی طبیعتا امکان رشد و رسیدن به مناسب بالای این تشکیلات را ندارد.

 

 

حال که بحث به اینجا رسید، یکی از اعضای دارالتبلیغ را به شما معرفی می کنیم. ایشان خوان فرانچسکو مورا (Juan Francisco Mora
) می باشد. ایشان ملیتی کاستاریکایی داشته، از سال ۲۰۰۵ عضو سازمان امنیتی مشاورین قاره ای شده است. در سال ۲۰۰۸ با ترفیع درجه به دارالتبلیغ می پیوندد. متاسفانه در انتخابات سال ۲۰۱۳ بیت العدل که این سازمان به ۲ نفر برای پر شدن کرسی های خود نیاز داشته است، و آقای مورا که در بین ۴ مرد دارالتبلیغ بین المللی بوده است، برای این منسب انتخاب نمی شود و دو همکار دیگرش جاهای خالی را پر می کنند.

عکس مربوط است به کنفرانس محلی در ماناگوا، نیکاراگوا

 

 

آقای مورا دومین نفر از سمت چپ، نفر اول از سمت چپ اقای استفان برکلند عضو بیت العدل

 

 

آقای مورا ( نفر اول از سمت راست)، خانم پنی واکر عضو سابق دارالتبلیغ بین المللی (سمت راست آقای مورا)، آقای معین افنانی عضو محفل ملی آمریکا ( چهارمین نفر از سمت راست)

نظر شما در مورد این مطلب :

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.