تشریح نهادهای امنیتی و حراستی و مسئولین بلند پایه امنیتی تشکیلات بهایی (دار التبلیغ) -قسمت پنجم

نفر پنجم : مهرانگیز فرید تهرانی

نفر پنجم : مهرانگیز فرید تهرانی

نمی توان انتظار داشت که در کلیت، نحوه عملکرد، و چگونگی به انجام رساندن اهداف نهادهای امنیتی به طور کل شفافیتی وجود داشته باشد. به عنوان نمونه سازمان های امنیتی با حوزه عملکرد داخلی و خارجی در کشور های مختلف ممکن است وب سایت رسمی داشته باشند، اما در این وب سایت ها تنها اهداف کلی بزرگنمایی می شود که از جمله می توان به حفظ و حراست و صیانت کشور در مرزهای داخلی و خارجی اشاره کرد. اما در مورد ریز فعالیت ها و چگونگی عملکرد این سازمان ها برای رسیدن به اهداف خود هیچ گونه شفافیتی وجود ندارد.
دارالتبلیغ بین المللی بلند مرتبه ترین سازمان تشکیلات بهائی پس از بیت العدل جهانی می باشد. اولین بار که اسم این سازمان به گوش می رسد، خواه نا خواه توجه انسان به سمت تبلیغ، هیاهو، گسترش و توسعه نام و محصولات تشکیلات بهائی توسط این سازمان جلب می شود. در این راستا انتظار می رود نه تنها شرایط دسترسی به این سازمان به طور رسمی از طریق اینترنت وجود داشته باشد، بلکه چگونگی و روند فعالیت و دستور کار آن به طور شفاف قابل بازیابی باشد. متاسفانه موتور جستجوی گوگل خلاف این انتظار را نشان می دهد. نه تنها این سازمان وب سایت رسمی مشخص و منحصر به فرد نداشته، تنها اثر رسمی آن را در خلال سطور مختلف با جستجوی نام این سازمان در وب سایت تشکیلات بهائی (bahai.org) پیدا می کنیم. در این راستا، همچنین نحوه عملکرد و گزارشی از عملکرد ها و اطلاعات دیگر در مورد این سازمان به طور شفاف به هیچ عنوان قابل بازیابی نیست. تنها مسائل قابل دسترسی موازین کلی و اهداف تشکیلاتی است (جالب آنکه ششمین لینکی که با گوگل کردن نام انگلیسی این سازمان بدست می آید، نامه تهدید آمیزی است از طرف مشاوری از دارالتبلیغ به یک فرد دانشگاهی).
حال سوال این است که تشابه موجود میان سازمان های امنیتی مانند FBI, MI5, CIA, MI6 و دارالتبلیغ بین المللی که در زمینه شفافیت عملیاتی و چگونگی به انجام رساندن اهداف کاملا مانند هم هستند، از چیست؟ رجوع به نصوص بهائی نشان می دهد که این سازمان و زیر مجموعه هایش (از جمله سازمان مشاورین قاره ای و هیئت معاونت ، سازمان مساعدین) وظیفه حراست و صیانت تشکیلات بهائی را نیز عهده دار می باشند. در نتیجه دارالتبلیغ بین المللی نهادی امنیتی تشکیلات بهائی است که کاملا شبیه نهادهای امنیتی کشورهای جهان هیچ گونه شفافیتی در حوزه فعالیت های خاص امنیتی خود ندارد.
جستجو در وب سایت ذکر شده تحت نام دارالتبلیغ بین المللی (International Teaching Center)، پاره ای از کلیات فعالیت های امنیتی و صیانتی این نهاد را نشان می دهد. همین سطور محدود موجود که بیش از دو پاراگراف هم نمی شود، نکته بسیار جالبی را از زبان خود تشکیلات بهائی افشا می کند که نشان می دهد که این تشکیلات یک قدم از دیگر نهاد های امنیتی معتبر دنیا جلوتر می باشد. و آن این است که این نهاد امنیتی، با استفاده از عصبیت مذهبی پیروان تشکیلات بهائی، از همه نهادها و افراد جامعه خواسته است که در زمینه امنیت جامعه چشمان خود را باز کرده و مراقب حرکت های خطرناک باشند. در این راستا تمامی نهادهای تبلیغی، اداری، و همه افراد جامعه بهائی چه امنیتی و چه غیر امنیتی درگیر این مسئله خاص هستند. محدوده مراقبت ها نیز به داخل جامعه محدود نمی شود. مراقبت تشکیلات از تهدید های خارجی نیز تحت وظایف همین سازمان بوده و کل بهائیان نیز به مانند نمونه های داخلی درگیر آن هستند. به قسمت زیر توجه کنید:
in the light of the warnings of the Guardian, the Auxiliary Boards for Protection should keep “constantly” a “watchful eye” on those “who are known to be enemies
این سطور سخنش این است که به توصیه شوقی افندی ولی امر اول بهائیان، هیئت های معاونت در راستای حراست و صیانت تشکیلات بهائی می بایست همواره و به طور مدام چشمانشان را باز نگه داشته تا تشکیلات را از کسانی که به عنوان دشمن شناسایی شده اند حفظ کنند.
سوال این است که چگونه تشکیلات بهائی برایش مشخص شده است که افراد مذکور دشمن هستند؟ آیا غیر از این است که برای رسیدن به چنین نتیجه گیری ای، تشکیلات می بایست با جمع آوری اطلاعات از تمامی اعضایش در درجه اول و سپس با جمع آوری اطلاعات از تمامی کسانی که به نوعی با اعضایش در ارتباط هستند ( از همسایه غیر بهائی گرفته، تا دوست، معلم، هم کلاسی، صاحب کار، و ….) در درجه دوم و در نهایت با جمع آوری اطلاعات در فضاهایی از جمله شبکه اجتماعی با تعقیب و شناسایی کسانی که فعالیت های مرتبط انجام می دهند، وظیفه حفظ و حراست و صیانت از تشکیلات را انجام دهند؟ سوال بعد این است که منظور از چشمان باز دائمی چیست؟

 

جالب تر از همه این که در سطور موجود مشاهده می کنیم که ریز فعالیت ها، و چگونگی عملکرد به نوعی در قالب توصیه هایی به افراد جامعه خود را نشان می دهد. این یعنی صیانت از پائین به بالا، که اشاره شد همه افراد جامعه به ماموران امنیتی بدل می شوند. از طرف دیگر هیچ گونه شفافیت و شرحی از چگونگی عملکرد از بالا به پائین برای حراست و صیانت دیده نمی شود. در این راستا توصیه شده است که جامعه چشمانش را باز نگه دارد، اما افراد مسئول چگونه چشمانشان را باز نگه می دارند؟؟ حال که سخن از عدم شفافیت شد، یکی از اعضای دارالتبلیغ را به شما معرفی می کنیم که تنها اثری که در فضای گسترده اینترنت از وی موجود است، اسم و تاریخ عضویت در سازمان مشاورین قاره ای و سپس تاریخ ترفیع وی و عضویت وی در دارالتبلیغ بین المللی می باشد. ایشان مهرانگیز فرید تهرانی (Mehranguiz Farid Tehrani) هستند که در بین سال های ۲۰۰۵ الی ۲۰۱۳ عضو سازمان مشاورین قاره ای برای قاره آسیا بوده اند و پس از ترفیع درجه از سال ۲۰۱۳ تا به حال عضو دارالتبلیغ بین المللی می باشند. با توجه به اسم ایشان که اسم یک خانم ایرانی می باشد، ظاهرا یکی از خانم های ایرانی عکس زیر شخص خانم مهرانگیز فرید تهرانی هستند.

 

 

 

 

 

 

 

نظر شما در مورد این مطلب :

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.